Δραστηριότητες - Βίλα Fairytale στην Απόλπαινα, στη Λευκάδα

Δραστηριότητες

Η Λευκάδα είναι ένας μοναδικός προορισμός ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου όχι μόνο λόγω των υπέροχων καταγάλανων παραλιών της αλλά και λόγω των ποικίλων δραστηριοτήτων της. Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύετε με τον σύντροφό σας, την οικογένειά σας ή τους φίλους σας, εάν αγαπάτε την περιπέτεια ή εάν είστε απλά άτομο που αναζητά την χαλάρωση, όλοι μπορούν να βρουν μια δραστηριότητα που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Το νησί διαθέτει εκπληκτικά φαράγγια, όπως η Μέλισσα στον Καβάλο και το φαράγγι του Δημοσάρη στο Νυδρί, τα οποία είναι τέλειες τοποθεσίες για πεζοπορία. Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν τις τοπικές διαδρομές και να εξερευνήσουν τα χωριά ή ακόμα και το δάσος των Σκάρων ή τους Καταρράκτες του Νυδριού.

Αν αγαπάτε τη θάλασσα, σημειώστε πως η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Ελληνικά νησιά για θαλάσσια σπορ, ειδικά windsurfing και kitesurfing. Στον Άγιο Ιωάννη, την παραλία Μύλος και τη Βασιλική, οι άνεμοι είναι ισχυροί και τα κύματα μοναδικά για αυτά τα είδη αθλημάτων. Εκεί προσφέρεται ειδικός εξοπλισμός και μαθήματα από σχολές.

Επιπλέον, η Λευκάδα έχει εξαιρετικά τοπία για ιππασία και ιστιοπλοΐα. Στη Βασιλική υπάρχουν πολλοί όμιλοι ιππασίας όπου μπορείτε να νοικιάσετε ένα άλογο και να συμμετάσχετε σε προγράμματα ιππασίας με προορισμό τα χωριά Απόλπαινα και Τσουκαλάδες, το φαράγγι της Μέλισσας ή τον Άγιο Ιωάννη και στο Φρύνι. Κοντά στη βίλα Fairytale, στο χωριό Απόλπαινα, ένα αγρόκτημα προσφέρει επίσης μαθήματα ιππασίας.

Επιπλέον, υπάρχουν ιδιωτικές εκδρομές που διοργανώνονται από επαγγελματικά πρακτορεία, αν θέλετε να ανακαλύψετε τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Λευκάδας. Οι τοπικές εταιρείες ιστιοπλοΐας προσφέρουν στους τουρίστες μια μοναδική, πολυτελή εμπειρία με πολλές ανέσεις. Μπορείτε ακόμη και να βρείτε προγράμματα island hopping εάν θέλετε να ταξιδέψετε στα άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά κλπ.

Τέλος, η Λευκάδα είναι ένα νησί με σημαντική ιστορία και πολιτισμό, το οποίο αποδεικνύεται από τους αρχαιολογικούς χώρους, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια σε όλες τις γωνιές του νησιού. Αν ταξιδεύετε στη Λευκάδα, θα πρέπει να επισκεφθείτε σίγουρα το Ακρωτήρι της Λευκάτας (γνωστό και ως Κάβος της Κυράς), που σήμερα λειτουργεί ως φάρος.

Ωστόσο, κατά τα αρχαία χρόνια, ο Κάβος της Κυράς ήταν τόπος θυσιών προς στους Ολύμπιους Θεούς. Επίσης, πρέπει να δείτε το Ενετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας, το Ιερό στο Ροδάκι και τον αρχαιολογικό χώρο του Νυδριού. Και φυσικά, μερικές από τις εκκλησίες που αξίζει να δείτε είναι η Μονή της Φανερωμένης στο χωριό Φρύνι και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.